У Харкові відкрили перший клас безпеки

14 лютого відбулось офіційне відкриття першого у Харкові класу безпеки. Його облаштували в одному із закладів освіти Салтівського району. На презентацію нововведення були запрошені Харківський міський голова Ігор Терехов, начальник Головного управління ДСНС України у Харківській області Олександр Волобуєв та інші почесні гості.

Клас безпеки оснащений всім необхідним для вивчення школярами правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та порядку надання домедичної допомоги. Через постійні ворожі обстріли освітній процес на Харківщині проходить в онлайн режимі, тому наразі цей клас буде працювати у дистанційному режимі.

«За допомогою таких навчальних платформ ми маємо на меті навчити дітей основам безпеки життєдіяльності якомога ефективніше. Привити малечі навички мінної безпеки, адже наш регіон вже протягом року перебуває під постійними ворожими обстрілами та бомбардуваннями, які приносять горе і страждання. Станом на зараз внаслідок бойових дій на Харківщині загинуло вже 74 дитини та 212 отримали поранення і травми. Отже знання, отримані дітьми у цьому класі, допоможуть їм в майбутньому уникнути трагічних ситуацій», – зауважив у  своїй промові начальник Головного управління ДСНС України у Харківській області Олександр Волобуєв.

Довідка:

«Клас безпеки» — це всеукраїнський проєкт, який має на меті навчання школярів правилам пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Проєкт реалізує Міністерство освіти на виконання доручення прем’єр-міністра України щодо створення безпечних умов для учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій