Яким чином керівник підприємства забезпечує утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів?

Керівник призначає відповідального за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства з числа інженерно-технічних працівників, які мають електротехнічну підготовку і пройшли перевірку знань у встановленому порядку.

Керівник має забезпечити достатню кількість електротехнічних працівників. Керівник має затвердити  Положення про енергетичну службу підприємства, а також посадові інструкції і інструкції з охорони праці. Керівник має встановити такий порядок, щоб працівники, на яких  покладено обов язки з обслуговування електроустановок, вели ретельні спостереження за дорученим їм обладнанням і мережами-оглядом,  перевіркою дії,  випробуванням і вимірюванням.

Керівник має забезпечити перевірку знань у встановлені строки згідно з вимогами «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів».

Керівник має забезпечити проведення технічного огляду електроустановок.

п.1.3.1 розділу 1 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів»

За матеріалами відділу з питань безпеки праці південно-західного регіону управління інспекційної діяльності у Харківській області Північно-Східного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці