Відбулося засідання комісії зі спеціального розслідування групового нещасного випадку зі смертельними наслідками, що стався з працівниками ТОВ «Нова пошта»

Відбулося перше засідання комісії із спеціального розслідування групового нещасного випадку зі смертельними наслідками, що стався з працівниками ТОВ «Нова пошта» в смт. Новий Коротич Харківського району Харківської області 21.10.2023 о 22 год. 13 хв. внаслідок воєнних (бойових дій), а саме підступного ворожого ракетного обстрілу з боку збройних сил рф.

Відповідно пунктів 10, 14, 15, 141-15, 141-19 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 №337, з метою проведення спеціального розслідування щодо з’ясування обставин та причин настання зазначеного групового нещасного випадку, утворено відповідну комісію згідно з наказом в.о. голови Державної служби України з питань праці Алли Горбатюк №198/ПНС від 23.10.2023.

Головою спеціальної комісії до першого засідання комісії поінформовано потерпілих, членів їх сімей та уповноважених ними осіб про призначення розслідування, їх права, запросити до співпраці та на засідання спеціальної комісії.

Відповідно до пункту 35 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, що затверджений постановою КМУ від 17.04.2019 № 337 (зі змінами), головою спеціальної комісії потерпілим, членам їх сімей та уповноваженим ними особам надано інформацію про хід проведення розслідування, роз’яснено права щодо можливості ознайомлюватися з матеріалами розслідування, одержувати від голови комісії інформацію про хід проведення розслідування, додавати до матеріалів розслідування документи, що стосуються нещасного випадку, висловлювати свої пропозиції, а також зобов’язані сприяти її роботі (надавати відповідні матеріали, висновки тощо).

Також було здійснено розподіл функцій між членами спеціальної комісії та визначено основні напрями подальшої роботи.

Джерело: Держпраці