Про проведення енергетичного аудиту процесів та транспорту

Постанова КМУ від 01.12.2023 № 1258 «Про затвердження Порядку проведення та вимог до енергетичного аудиту процесів та транспорту»

Затверджений Порядок визначає процедури підготовки, проведення та оформлення результатів щодо енергетичного аудиту процесів та транспорту, а також мінімальні вимоги до форми та змісту звіту та витягу із звіту з енергетичного аудиту.

Енергетичний аудит процесу – енергетичний аудит, в якому основним об’єктом енергетичного аудиту є один або декілька виробничих процесів або їх окремі складові, які можуть охоплювати одну чи декілька одиниць виробничих ліній, технологічного обладнання, лабораторій, дослідних центрів тощо.

Енергетичний аудит транспорту – енергетичний аудит, в якому основний об’єкт енергетичного аудиту належить до Єдиної транспортної системи України та пов’язаний з перевезенням пасажирів, вантажів, багажу, пошти, рухомим складом транспорту та судами, їх ремонтом, шляхами сполучення.

Енергетичний аудит будівель проводиться відповідно до ЗУ «Про енергетичну ефективність будівель».

Енергетичний аудит процесів проводиться з урахуванням вимог ДСТУ EN 16247-3:2015 «Енергетичні аудити. Частина 3. Процеси», а енергетичний аудит транспорту – з урахуванням вимог ДСТУ EN 16247-4:2015 «Енергетичні аудити. Частина 4. Транспорт» та інших національних стандартів, гармонізованих з європейськими стандартами у сфері енергетичного аудиту процесів, у межах, що відповідають меті енергетичного аудиту та його обсягу. Енергетичний аудит процесів проводиться енергетичним аудитором процесів, енергетичний аудит транспорту – енергетичним аудитором транспорту.

Визначено обсяг інформації, що має використовуватися енергетичним аудитором; обов’язки замовника енергетичного аудиту та енергетичного аудитора; структуру та зміст Звіту з енергетичного аудиту (7 розділів), а в додатку наведено форму Витягу із звіту з енергетичного аудиту.