Підприємства зможуть бронювати лише працівників із високою зарплатою

За новою ініціативою Кабміну спільно з Офісом президента – новим законопроєктом про вдосконалення окремих питань загальної мобілізації, військового обліку та проходження військової служби, бронювати можна буде лише співробітників підприємств із середніми зарплатами понад 35 тис. грн. При цьому середня зарплата в Україні у ІІІ кварталі цього року становила 17,9 тис. грн.

Таким чином, призову зможуть уникнути лише співробітники банків та страхових компаній, де висока середня зарплата.

Решта – лікарі, енергетики, працівники сільського господарства, промисловості та транспорту – підлягатимуть мобілізації без права броні.

На тлі посилення мобілізації на ці підприємства чекає масовий відтік персоналу, що призведе до падіння виробництва та скорочення податкових відрахувань до бюджету України. Податкові надходження до Бюджету – основне джерело фінансування ЗСУ, в якому й так не вистачає ресурсів для покриття всіх потреб Сил Оборони. Тепер їх стане ще менше.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що законопроєкт про мобілізацію містить норми, які суперечать Конституції України.

Джерело: інтернет