Щодо змін у законодавстві стосовно сертифікатів відповідності колісних транспортних засобів та обладнання

Постанова КМУ від 18.06.2024 № 715 «Про перетворення реєстрів сертифікатів затвердження типу і сертифікатів відповідності колісних транспортних засобів та обладнання і внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України»

Внесено зміни до:

1. Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженого постановою КМУ від 07.09.1998 № 1388. Замінено термін «державний реєстр сертифікатів відповідності транспортних засобів, виданих уповноваженими органами із сертифікації або органами із сертифікації» на «реєстр сертифікатів затвердження типу і виданих виробниками сертифікатів відповідності колісних транспортних засобів та обладнання».

2. Постанови КМУ від 09.06.2011 № 738 «Деякі питання сертифікації транспортних засобів, їх частин та обладнання». Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури вже не здійснює ведення сертифікатів відповідності колісних транспортних засобів та обладнання.

3. Положення про Державну службу України з безпеки на транспорті, затвердженого постановою КМУ від 11.02.2015 № 103. Передано до повноважень Державної служби України з безпеки на транспорті ведення реєстру сертифікатів затвердження типу і виданих виробниками сертифікатів відповідності колісних транспортних засобів та обладнання.

4. Положення про Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, затвердженого постановою КМУ від 30.06.2015 № 460. Мінінфраструктури затверджує порядок ведення реєстру сертифікатів затвердження типу і виданих виробниками сертифікатів відповідності колісних транспортних засобів та обладнання.